Polisens tekniker kunde säkra blodspår och en kniv på platsen. Foto: Ur polisens förundersökning

Efter blodiga attacken i husvagnen – döms till 12 års fängelse

Publicerad

Den man i 50-årsåldern som i november förra året attackerade sin sambo med en kniv i en husvagn i Lenhovda döms till 12 års fängelse. Han döms även till livstids utvisning ur Sverige.

Det var i november som vittnen hörde skrik från husvagnen där paret – som var på tillfälligt besök i Sverige för att arbeta – bodde. Polisen hittade kvinnan med allvarliga stickskador på kroppen.

Mannen greps av vittnen som höll honom tills polisen kunde ta över, och han häktades kort därefter på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Nu har domen kommit, och mannen döms, mot sitt nekande, till 12 års fängelse och utvisning på livstid. Han ska också betala 135 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Kvinnan, som fick allvarliga skador efter attacken, är nu tillbaka hos sin familj i hemlandet, men beskriver att hon forfarande lider både kroppsligt och psykiskt efter attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.