Foto: SVT

Knivskärningen i Ljungby – sänkt straff för tre av fem gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kom Göta hovrätts dom gällande knivskärningen i Ljungby mot två ungdomar under skolavslutningsveckan i juni. Tre av de fem personer som stått åtalade får sitt straff sänkt.

Fyra av fem åtalade män i 20-årsåldern dömdes av Växjö tingsrätt i september till fängelse efter knivskärningen, en dömdes till villkorlig dom. Samtliga överklagade domen till hovrätten.

Det var i juni vid den årliga vinbrännbollsturnering för avgångselever på Sunnerbogymnasiet som bråk uppstod som slutade med att två elever knivskars. Tingsrätten konstaterar att brottet är grovt och hänsynslöst eftersom de skadade eleverna utsatts för livsfara.

Tre får sänkta straff

För den man som dömts till fängelse i sex år för försök till dråp och misshandel av Växjö tingsrätt kvarstår domen även i Göta hovrätt. 

Den man som dömdes till 2,5 års fängelse får sitt straff sänkt av hovrätten till två års fängelse. Mannen som tidigare dömts till sju månaders fängelse får sitt straff sänkt till två månaders fängelse och den man som dömdes till tre månaders fängelse döms nu av hovrätten till skyddstillsyn. 

För den man som fick villkorlig dom kvarstår domen även i hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.