Gymnasieelever knivskars svårt vid brännbollsturnering – fyra anhållna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Vid den årliga vinbrännbollen i Ljungby på måndagen uppstod bråk där två unga män knivskars svårt. Fyra personer sitter nu anhållna misstänkta för mordförsök.

Brännbollsturneringen som annordnades för avgångseleverna på Sunnerbogymnasiet i Ljungby på måndagen hade samlat hundratals ungdomar. Av någon anledning uppstod bråk och två ungdomar knivskars svårt. Enligt polisen handlar det om skador på överkroppen.

Under natten har polisen också kunnat gripa fyra personer som nu sitter anhållna misstänkta för mordförsök.

Ljungby

– Vi larmas till en plats där två personer uppges ha blivit misshandlade. De förs med ambulans till sjukhus omgående, sade polisens informatör Filip Annas på måndagskvällen.

Allvarliga skador

De två knivskurna personerna – som båda är elever på Sunnerbogymnasiet – ska enligt polisen ha fått allvarliga skador. En av dem opererades under natten med livshotande skador. Hans tillstånd ska fortfarande vara allvarligt men stabilt enligt Region Kronoberg.

Hundratals ungdomar var på platsen för att delta i vinbrännbollen och därför finns det enligt polisen flera vittnen till händelsen.

De misstänkta är enligt polisen inte elever på skolan.

Här spelades brännbollsturneringen som urartade med ett knivbråk Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet