Den schweiziska fällkniv som upptäcktes i Växjö tingsrätt. Ingemar Einarsson (C) åtalas för brott mot knivlagen. Foto: Polisen & SVT

Kommunalråd hade kniv till rätten

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Ingemar Einarsson (C) i Kalmar bar en fällkniv med sig in till Växjö tingsrätt. Nu åtalas politikern för brott mot knivlagen.

Ingemar Einarsson greps förra veckan i Växjö tingsrätt efter att han ertappats med en schweizisk fällkniv i säkerhetskontrollen, och har nu åtalats för brott mot knivlagen. Politikern förnekar brott och menar att han uppfattat att det är tillåtet att bära den typen av kniv på allmän plats.

Åklagaren föreslår 1 200 kronor i penningböter och att kniven förverkas. Kommunalrådet har i polisförhör sagt att han vill ha tillbaka sin kniv.

Kalmar
Ingemar Einarsson (C), kommunalråd i Kalmar. Foto: SVT

– Jag brukar ha den att peta naglarna med eller sprätta upp kuvert, säger han till Barometern.

Tidigare i år dömdes Växjös kommunalråd Anna Tenje (M) efter att ha haft en morakniv i väskan på väg in till riksdagen i Stockholm. Straffet blev penningsböter på 1 200 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet