Monica Widnemark snurrade hem en och en halv miljon. Foto: SVT

Kommunalråd vann 1,5 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokratiska kommunalrådet i Lessebo, Monica Widnemark har vunnit 1,5 miljoner kronor. Lotteriet ägs av det egna partiet.

– Det känns overkligt för det är inget som man smälter med en gång, säger hon när SVT Nyheter Småland når henne på telefon. 

Monica Widnemark (S) har varit kommunalråd i Lessebo i 20 år och mars i år meddelade hon att hon slutar och inte ställer upp till posten som kommunalråd i höstens val.

När hon åkte upp till Stockholm i lördags och snurrade på hjulet i Kombilotteriet var hon garanterad att vinna en miljon, men det blev en superjackpott och hon vann en halv miljon till.

Ägs av Socialdemokraterna

Kombispel som delade ut vinsten till Widnemark ägs av A-lotterierna, som i sin tur ägs av Socialdemokraterna och SSU.

Men hur känns det att det är från ditt eget parti pengarna kommer?

– Det känns bra att jag köpt lotter från Socialdemokraterna och det var nog det som gjorde att jag köpte lotten för flera år sedan, säger hon.

Moncia tycker att hon redan har ett bra liv och hon har ännu inte bestämt vad hon ska göra med pengarna.  

– Jag har inte kommit på någonting ännu, men jag har två barn och fyra barnbarn, så jag får väl dela med mig lite. De blir kanske en resa också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.