Kommunalråden Magnus Gunnarsson (M), Anne Karlsson (S), Lars-Ove Johansson (C). Foto: Ljungby kommun.

Ljungbys toppolitiker auktioneras ut – som jultomtar

Uppdaterad
Publicerad

De barn som alltid drömt om att få klappar av en maskerad lokalpolitiker har nu sin chans. I Ljungby kommun auktionerar kommunalråden ut sig själva som tomtar på julafton.

När organisationen ”Ljungby gillar olika” anordnar ett kostnadsfritt och alkoholfritt julbord för de som är ensamma under julhelgen vill politikerna bidra. För att stötta insamlingen till julbordet samlar kommunstyrelsens tre mäktigaste politiker in pengar, genom att auktionera ut sig själva.

– Jag blir varm i hjärtat när eldsjälar i vår kommun arrangera detta år efter år för att människor runt omkring oss ska slippa fira jul ensamma, säger Magnus Gunnarsson (M) kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Ljungby

”Kan ge bort tomtebesöket”

Auktionen sker på kommunens hemsida på måndag, där man kan lägga ett bud på sin favoritpolitiker som tomte. Auktionerna startar på 100 kronor, men är bara öppna för boende i kommunen.

Och är det så att man inte gillar någon av politikerna, kan man alltid skicka hem hen till någon annan.

– Man behöver inte buda hem en tomte till sig själv, man kan ge bort tomtebesöket till någon man tycker kan behöva ett tomtebesök eller skänka tomtebesöket till en organisation, förklarar Lars-Ove Johansson (C).

SE MER: 600 julklappar samlas in till behövande i  Kalmar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet