Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) har jobbat hemifrån i två veckor men ska nu tillbaka till stadshuset. Foto: SVT

Kommunalrådet Nilsson Nachtweij (C) tillbaka på jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Det står idag klart att kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) återvänder till sin arbetsplats i stadshuset i Vimmerby på måndag. Nilsson Nachtweij har jobbat hemifrån efter en konflikt med tjänstemän i kommunen.

Vid en presskonferens idag, fredag, tillkännagav Centerpartiets gruppledare Peter Karlsson (C) att kommunalrådet nu ska tillbaka till stadshuset.

– Arbetet måste fortsätta, säger han. Det är omöjligt att vara kommunalråd och inte vara på plats.

Vimmerby

Under de två veckor som kommunalrådet nu har arbetat hemifrån har olika aktörer i kommunhuset enats om en handlingsplan för att gå vidare.

Extern konsult ska tas in

– Vi har lyssnat på olika sidor och försökt reda ut vad som har hänt, säger Peter Carlsson. Och kommunstyrelsen ska snarast ta beslut om en konsult utifrån som kan bidra till att få rätsida på problemen.

SVT Nyheter har förgäves sökt Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet