Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Anders är det viktigt att ge alla barn i kommunen en möjlighet att få komma iväg på en sommarlovsaktivitet. Foto: Sandra Carlsson/SVT

Torsås arrangerar resa till Liseberg – men har svårt att nå behövande barn

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka annordnar Torsås kommun den årliga resan till Liseberg. Nytt för i år är att 35 platser vigts åt barn som egentligen inte har råd att åka. Men budskapet har inte nått fram – och bara ett tiotal av de platserna är fyllda.

Anders Adelgren som är projektsamordnare på Torsås kommun menar att man hade hoppas på ett högre söktryck, och att motgången kan bero på begränsad marknadsföring och nytt arbetssätt.

– Vi har ju vissa kanaler som vi kan använda när vi marknadsför, det vill säga sociala medier och det är även nytt för socialtjänsten att arbeta på det här sättet.

Stiftelse finansierar resan

Resan finansieras bland annat av Irene och Bo Adolfssons stiftelse som stöttar organisationer som främjar behövande barn och ungdomar.

– Alla som vill ska ha möjlighet att delta. Priset för resan är 400 kronor och det i sig är väldigt billigt, men 400 kronor för en del är mycket pengar. Därför sökte vi pengar från stiftelsen och fick ett bidrag som gör att vi kan erbjuda detta, säger Anders Adelgren.

Subventionerad resa

Hos de barn som behöver bekosta resan själva har intresset varit stort. Runt 90 barn har anmält sig och kommer under nästa vecka åka mot Göteborg. I priset ingår resan dit och hem samt entré och åkband.

– Vi har gått in med mer än hälften av kostnaderna för alla deltagare. Men att vi går in och stöttar den andra målgruppen mer är inget konstigt tycker vi, för det kan vara en gång i livet som de får den här möjligheten, säger Anders Adelgren.

Hör mer i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer