Eva Johansson (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden Växjö kommun, anser att ett namnbyte vore bra för Araby. Foto: Växjö kommun/SVT

Kommunen vill byta namn på APA: ”Låter nedvärderande”

Uppdaterad
Publicerad

Namnrättigheterna till Araby Park Arena – som ofta förkortas APA – ska säljas. Politiker tycker att namnvalet har sänt fel signaler.

– Förkortningen APA är inte så trevlig och låter lite nedvärderande, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun.

Namnrättigheterna till Araby Park Arena blir till salu och ses som en möjlighet att få in lite slantar till verksamheter i området. Pengarna kommer att gå till fastighetsbolaget Vöfab som äger arenan.

– Vi tror att det kan vara en attraktiv möjlighet för något företag som vill synas. Vi ser det här som en del i vårt arbete mot utanförskap i Araby, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Rosengren ser namnbytet som en del i en nystart för området.

– Vi har varit missnöjda med verksamheten som bedrivits där. Det har varit mycket oordning och stök där. Nu krävs en uppsträckning, säger Rosengren.

”Apa låter inte så trevligt”

Rosengren säger att namnbytet inte har med förkortningen APA att göra. Men fritidsnämnden menar att ändringen av namnet har varit aktuellt i flera år.

– Vi har inte varit nöjda med förkortningen. APA används slarvigt och det blir olyckligt, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun.

Hur menar du då?

– Apa låter inte så trevligt. Det låter lite nedvärderande. Jag vet inte hur man tänkte när det beslutades men man missade väl det då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.