Foto: Johan Nilsson/TT

Kommunerna: ”För trångt mellan borden”

Uppdaterad
Publicerad
Flera restauranger som har inspekterats i Växjö och Borgholm har inte gjort tillräckliga åtgärder för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Borden står för tätt och tillräcklig information saknas.

Tre restauranger, två i Växjö och en i Borgholm, som kontrollerades av respektive kommun under slutet på förra veckan har inte gjort tillräckliga åtgärder för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, enligt kommunernas tillsynsprotokoll.

Trängsel förekom på alla tre restauranger, bland annat för att borden stod för tätt. Restaurangerna åläggs nu att glesa ut mellan borden så att det är minst en meters avstånd mellan sittande sällskap och så att det inte uppstår trängsel när gäster går till och från sina bord.

En av restaurangerna rekommenderas även att sätta upp fler och tydligare informationsskyltar som uppmanar gästerna att hålla avstånd.

Åtgärderna måste göras omgående och kommunerna kommer göra ytterligare besök för att kontrollera att tillräckliga åtgärder har gjorts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet