Visa alla (2)

Nu får de äntligen jobba i Sverige

Publicerad

Efter ett år av praktiska och teoretiska studier utexaminerades idag de första 12 sjuksköterskor från utomeuropeiska länder som gått en kompletteringsutbildning vid Linnéuniversitet.

Inför starten 2018 var många intresserade av att delta i utbildningen som gör det möjligt för sjuksköterskor från andra delar av världen att komplettera sin utbildning och få svensk legitimation.

– Det har varit ett spännande och utmanade år med många nya erfarenheter och ett ömsesidigt lärande mellan studenter och lärare, säger Liselott Årestedt, biträdande prefekt vid institutionen för hälso- och vårdvetenskap.

Foto: Liselott Årestedt, biträdande prefekt vid institutionen för hälso- och vårdvetenskap i Kalmar.

Redan på måndag börjar nästa utbildningsomgång och ytterligare 20 sjuksköterskor får då möjlighet att komplettera sin utbildning.

– De här studenterna kommer att vara ett viktigt bidrag till vården med sina breda erfarenheter och kunskaper, säger Liselott Årestedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer