Konkurs pressar landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i knutarna för Hälsoteamets konkursförvaltare att hitta en ny ägare som vill ta över företagets fyra vårdcentraler i Jönköpings län som begärdes i konkurs. Andra vårdcentraler har idag blivit nerringda av strandsatta patienter.

– Det är det som medför att det är så bråttom för mig att försöka hitta alternativ till att bara lägga ner vårdcentralerna, säger konkursförvaltaren Bertil Stridh

Konkursen av företaget Hälsoteamet, som driver fyra vårdcentraler i Jönköpings län, gör att patienterna nu tvingas söka vård någon annan stans. I Mullsjö har landstingets vårdcentral Bra liv fått många samtal från oroliga patienter

Vårdcentraler i konkurs

– Det blir givetvis ett extra tryck på oss. Vi har ju vår verksamhet slimmad efter vårt behov innan, men självklart gör vi vårt yttersta för att patienterna ska kännas sig välkomna och trygga hos oss, säger Liselotthe Hedström, verksamhetscchef vid vårdcentralen i Mullsjö.

Hur ska ni lösa det personalmässigt?

– Bra liv är ju en koncern, så vi hjälps åt personalmässigt. Vi får ringa in timanställda till att börja med, sedan får vi se hur många patienter som blir listade hos oss i framtiden.

Tänkbara köpare

Konkursförvaltaren säger sig ha goda förhoppningar om att hitta en köpare till de fyra konkursdrabbade vårdcentralerna.

– Jag har tre intressenter som i alla fall anmält intresse av att överväga att ta hand om alla dessa vårdcentraler, eller några av dem. Jag kommer att förhandla med dem under den närmaste tiden, för detta är akut färskvara, säger Bertil Stridh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdcentraler i konkurs

Mer i ämnet