Rosemarie Holmström som driver Konstfarstun Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Konstutställningen Julosten saknar ostar

Uppdaterad
Publicerad

Efter utställningen Sydosten kommer nu Julosten, men den som vill se ostar komma att bli besviken.

På galleriet Konstfarstun på Smålandsgatan i Kalmar hänger just nu konstverk av 12 utvalda konstnärer från hela landet. Det är tredje året i rad som galleriet har en utställning vid juletid. De två tidigare åren har det handlat om julkrubbor och julkalendrar. 

Årets utställning Julosten innehåller dock inga julostar.

– Jag tänkte att efter Sydosten så kommer väl Julosten, säger Rosemarie Holmström som driver Konstfarstun.

Sydosten är Kalmar konstmuseets populära återkommande utställning med fokus på design och konsthantverk. Den pågick i år mellan 28/10 till 19/11. Sydosten har varit borta under sex år men kom lite oväntat tillbaka under 2017.

Hold me by the hand

Det är ett brett utbud av konstverk som hänger i den lilla ateljén.  En av dem som ställer ut är Kalmarkonstnären Ann-Karin Myklebostad med ett av sina i konstverk ”Hold me by the hand” kallar hon tavlan.

– Det här har jag målat när jag var i Spanien förra hösten. Det kommer från en serie som heter ”Borders”. Och det handlar om inre gränser och gränser i världen. Och då handlar det om att bli hållen i handen när man balansera när man går över gränsen, säger Ann-Karin Myklebostad 

Utställningen Julosten pågår till och med den 23/12

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.