Hemma i Vimmerby håller man tummarna för Kosovare Asllani och det svenska damlandslaget. Foto: SVT

”Kossefebern” i Vimmerby tilltar

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen möts Sverige-Kanada i fotbolls-VM. I Vimmerby kommer man heja för stadens näst kändaste dotter – Kosovare Asllani.

– För mig är Kosovare en väldigt jordnära och äkta person som brinner för sitt ursprung, säger Vimmerby IF:s ordförande Stefan Bragsjö.

Vi möts vid Asllani Court, fotbollsplanen i stadsdelen Bullerbyn, där Kosovare Asllani sparkade sina första bollar och där hon numera står staty.

– Vi i Vimmerby är väldigt stolta över den här platsen och jag uppfattar att hon också är det, säger Stefan Bragsjö.

Viktig förebild för ungdomarna

Under VM arrangerar Vimmerby IF spontanfotboll för alla som är intresserade här. Stefan Bragsjö berättar att Kosovare Asllani är en väldigt viktig förebild för ungdomarna i Vimmerby.

– Hon är en väldigt positiv förebild som gör nytta här och nu. Hon är någon som skapar drömmar, säger Stefan Bragsjö.

På måndag spelar Sverige åttondelsfinal mot Kanada. Det spekulerades ett tag om huruvida Asllani skulle ställa upp eller ej med anledning av en smäll mot hälen. Men under söndagen kom beskedet att hon är startklar. Hemma i Vimmerby håller man tummarna.

– Hon vet att vi finns här, säger Stefan Bragsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.