Foto: Carl Carlert

Kraftig villabrand utanför Tingsryd – man anhållen för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Kort efter klockan 18.30 på fredagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en adress utanför Tingsryd där en villa stod i lågor. I samband med händelsen grep polisen en man som misstänks för mordbrand och misshandel. Mannen är nu anhållen.

Enligt polisen brann det kraftigt i villan när de kom fram till platsen.

– Det var en fullt utvecklad brand i villans garage som sedan spridit sig till huset, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Tingsryd

Misstänks ha anlagt branden

I anslutning till händelsen grep polisen en man i 35-årsåldern. Han greps i närheten av villan och är misstänkt för att ha anlagt branden. Han anhölls på lördagen.

– Han har anknytning till huset. Vi har också kontakt med och kommer att förhöra andra personer som befann sig i närheten, säger Fredrik Bratt.

Mannen är misstänkt för mordbrand samt för att ha misshandlat en man och en kvinna. Han är även misstänkt för narkotikabrott.

Polisen kan i nuläget inte uttala sig om upprinnelsen till händelsen.

– Exakt vad som hänt får utredningen visa, säger Fredrik Bratt.

En kriminalteknisk undersökning kommer att göras i villan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet