Foto: Carl Carlert

Fyra personer till sjukhus efter kraftig villabrand

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut i en villa i Växjo under måndagskvällen. Fyra personer befann sig i huset och samtliga har förts till sjukhus för kontroll, skriver polisen på sin hemsida.

– När vi kom fram på plats var det en fullt utvecklad brand och det slog lågor ut ur fönstren, säger Roger Pettersson, räddningschef i beredskap.

Larmet inkom strax innan klockan 22 på måndagen och polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen.

– Det är en villa som brinner i Växjö. När vi kom fram på plats var det en fullt utvecklad brand och det slog lågor ut ur fönstren, säger Roger Pettersson, räddningschef i beredskap.

Fyra till sjukhus

Brandkåren inledde släckningsarbetet och satte in rökdykare i huset. Enligt polisen ska fyra personer befunnit sig i villan när elden bröt ut, och samtliga har förts till sjukhus för kontroll, skriver de på sin hemsida.

Hur branden ska ha startat kommer att utredas, men polisen har i nuläget ingen brottsmisstanke.

Ingen spridning

Roger Pettersson vid räddningstjänsten uppger att han inte fått någon information om spridning till intilliggande byggnader.

– Vi har dämpat lågande brand och går in i stadiet där vi letar efter glöd och liknande, sa han till SVT strax innan klockan 23.

Då var tidsprognosen för det fortsatta släckningssarbetet omkring tre timmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer