En man i Älmhult ska betala tillbaka a 586 056 kronor till Försäkringskassan efter att han fått för mycket i sjukpenning och sjukersättning. Foto: TT

Krävs på en halv miljon av Försäkringskassan

Publicerad

En man i Älmhult ska betala tillbaka 586 056 kronor till Försäkringskassan efter att han lämnat felaktiga uppgifter om sina inkomster och sin arbetsförmåga.

Mannen ska betala tillbaka 498 381 kronor som han fick i sjukpenning mellan februari 2015 och mars 2018, samt 87 675 kronor som betalades ut i sjukersättning mellan november 2017 och oktober 2018.

Enligt Försäkringskassan finns det inga särskilda skäl – så som en svår ekonomisk eller social situation – som gör att mannen ska slippa betala tillbaka pengarna.

Älmhult

Kontoutdrag visar att mannen mottog insättningar på mer än fyra miljoner kronor mellan januari 2015 och juni 2017.

Under tiden som han uppgav att han inte kunde arbeta fick han regelbundet insättningar från olika företag som avsåg betalning av fakturor. Han anses därför ha haft en inkomst från näringsverksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älmhult

Mer i ämnet