Efter coronalarmet – krisledningsnämnd aktiveras i Torsås

Uppdaterad
Publicerad

Torsås kommun aktiverar nu en krisledningsnämnd efter att Region Kalmar län under torsdagen larmade om att det råder allmän samhällsspridning av covid-19 i kommunen.

Den nya krisledningsnämnden tar nu över den vanliga beslutsgången i kommunen och blir kommunens högsta beslutande organ, detta för att kraftsamla och effektivisera arbetet för att stoppa spridningen av det nya coronaviruset i kommunen.

Kommunens nämnder och arbetsutskott kommer därmed istället rapportera till den nya krisledningsnämnden, vilken kommer vara aktiv så länge som kommunen anser att behovet finns.

– Vi är en liten kommun och på det här sättet kan vi samla kraft och ledningsfunktioner. Det är ett sätt att frigöra och omfördela resurser för att kunna fokusera på uppgiften, att försöka förhindra den allmänna smittspridningen, säger Henrik Nilsson Bokor (S), som är ordförande i den nya krisnämnden samt kommunstyrelsens ordförande i Torsås kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet