Regiondirektör Martin Myskog berättade idag att Region Kronoberg inleder fas 3 i vaccineringen mot covid-19. Foto: Emelie Helldén/TT.

Kronoberg inleder fas 3 av vaccineringen nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka kommer Region Kronoberg skicka ut kort till personer som tillhör fas 3 i vaccineringsordningen och redan på onsdag finns det bokningsbara tider, det berättade regiondirektör Martin Myrskog på en presskonferens idag.

Att regionen nu inleder fas tre innebär att person mellan 60 och 64 år nu blir aktuella. Till att böja med kommer personer mellan 60 och 64 i medicinsk riskgrupp, det vill säga personer som har en sjukdom eller riskerar allvarlig sjukdom, att erbjudas vaccin.

Riksfaktorerna det handlar om är kronisk hjärt- och kärlsjukdom, inklusive stroke och hypertoni. Kronisk lungsjukdom som till exempel kol samt svår astma. Kronisk lever- eller njursvikt. Diabetes typ 1 och typ 2. Kraftigt nedsatt immunförsvar, och Downs syndrom.

– I den medicinska riskgruppen för fas 3-vaccineringen ingår omkring 4000 personer i vårt Kronoberg, säger Martin Myrskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet