Sjukhusen i Kronoberg går upp i stab. Foto: Danijel Ivic/SVT

Kronobergs sjukhus upp i stabsläge: ”Pressat läge”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen meddelar Region Kronoberg att länets sjukhus nu går upp i stabsläge. En av anledningarna är inflödet av nya patienter med covid-19.

– Just nu har vi ett pressat läge med många inlagda patienter och ett högt inflöde av nya patienter. Framför allt är det många patienter med covid-19 som har lagts in under veckan, och vi tror att det kommer att fortsätta ett tag till, säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef.

Smittspridningen av av covid-19 och omikron har ökat snabbt de senaste veckorna, och det är en av anledningarna till att trycket på sjukhusen har ökat. En annan är att det är hög sjukfrånvaro på sjukhusen.

Vårdplatsläget kommer att följas dagligen under helgen.

Stabsläge är det lägsta beredskapsläget inom sjukvården och innebär att nyckelbefattningar inom den särskilda krisledningen följer utvecklingen, samlar in information och är beredda att vidta nödvändiga åtgärder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet