Krösatåg – Nu kan du gå på i Lammhult igen

Publicerad

Onsdagen var en stor dag för pendlare mellan Kronoberg och Jönköping. Det har tagit 35 i år, men från och med nu stannar tåget återigen i Stockaryd, Lammhult och Moheda.

Punktligt rullade krösatåget in på perrongen i Lammhult klockan 10.07 på torsdagsmorgonen, för första gången sen 1976 då persontrafiken upphörde.

-Otroligt roligt att höra ”Lammhult, nästa” för första gången på 35 år, säger Kristina Alsér, landshövding i Kronoberg, när hon hoppar av tåget.

Del av större satsning
Tillsammans med stationerna i Stockaryd och Moheda som också invigdes idag är stoppet i Lammhult en del av en framtida satsning på bättre tågförbindelser mellan Jönköping, Kronoberg och Skåne.

-Jag kommer ta tåget in till Växjö, när jag börjar gå i skola där. Och så kommer jag att åka till mormor, säger Johanna Ros som bor utanför Lammhult.

Branschorganisationen bakom krav
Frågan om en station i Lammhult har drivits inte minst av branschorganisationen Möbelriket. Just nu pågår möbelindustrins branschdagar, och Möbelrikets chef Johan Sjögren är mycket lycklig över att stationen nu invigts.

-Jag är nästan gråtfärdig. Det har tror jag kommer att bli början på en ny era för Lammhult, säger han.

Karin Avenäs
karin.avenas@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer