Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Utställningen handlar om människan och livet. Vi har också personifierat människor genom foton som visar vägen genom tiderna, säger Tina Lindström. Foto: SVT Niclas Wimmerberg

Kulturhistorisk sommarutställning i Kalmar: ”Länet runt på 20 minuter”

Uppdaterad
Publicerad

Vandringen vid sommarutställningen på Kalmar läns museum tar besökaren från en 11 000 år gammal pilspets från stenåldern, till glas och hustillverkning på 1900-talet.

– Det har länge varit en önskan att visa våra kulturhistoriska fynd från våra samlingar. Vi också jobbat tillsammans med våra hembygdsföreningar i länet, säger Tina Lindström, utställningsansvarig.

“Stig på! Länet runt på 20 minuter”, så heter sommarens kulturhistoriska utställning på Kalmar läns museum.

– Utställningen handlar om människan och livet. Vi har också personifierat människor genom foton som visar vägen genom tiderna, säger Tina Lindström.

Ny bok släpptes

I samband med att utställningen öppnade var det också boksläpp för jubileumsboken “Stig på! En resa i Kalmar län genom 31 livsberättelser”. Utställningen och boken är ett samarbete mellan Kalmar läns museum och Kalmar läns hembygdsföreningar.

– Det var inte meningen från början, det mynnade ut i en bok, det gick väldigt snabbt, tre veckor tog det från att vi bestämde oss, vi hade bilderna och berättelserna var ju redan nedskrivna, säger Lisbeth Svensson, ordförande Hembygdsförbundet Kalmar län.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisbeth Svensson, ordförande Hembygdsförbundet Kalmar län. Foto: SVT/ Niclas Wimmerberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.