Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kulturministern utesluter inte mer pengar för kultursamverkan

Uppdaterad
Publicerad

Kulturminister Amanda Lind (MP) säger till Kulturnyheterna att en förstärkning av kultursamverkansmodellen kan behövas framöver för att möta löneökningar och andra kostnadsökningar i den regionala kulturen.

– Finansieringen av den regionala kulturen är ett gemensamt åtagande mellan regioner och stat i den så kallade kultursamverkansmodellen. Det är något som staten har gjort årliga uppräkningar i och också något som den förra regeringen gjorde en förstärkning av, säger kulturminister Amanda Lind (MP) till Kulturnyheterna, och fortsätter:

– Men sen vet jag också att löneökningar och andra kostnadsökningar gör att det inte är tillräckligt och jag utesluter inte att vi kan behöva förstärka kultursamverkansmodellen framåt, men det blir en fråga för kommande budgetarbeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.