Kunden i butiken försvarade sig med hjälp av varor i butiken – och fick rånarna att ta till flykten. Foto: Polisen/Kollage

Rånare angreps av ilsken kund – flydde

Uppdaterad
Publicerad

Tre män rånade en närlivsbutik i Växjö. Då gick en kund till attack med burkar från varuhyllan, och rånarna tvingades fly. Nu åtalas en 19-årig man för rånet.

Rånet skedde den 29 mars i en mindre livsmedelsbutik i norra Arabyområdet i Växjö. På övervakningsbilder som polisen tagit del av syns tre maskerade män som kliver in i butiken vid 22-tiden. De hotar de två männen i personalen med en pistol och kräver att få pengar.

Kund griper in

Men mitt under rånet sker något oväntat. En kund som befinner sig i butiken blir hotad med kniv av en av rånarna, som kräver att få hans mobiltelefon.

Men i stället för att ge sin mobiltelefonen börjar kunden kasta burkar och flaskor som står på varuhyllorna mot rånaren. Han slår även till rånaren. Rånaren börjar då kasta tillbaka burkar med matvaror. På butikens övervakningsbilder kan man se golvet i butiken fläckas av bland annat paprikasåsen Ajvar Relish.

I butikens övervakningskamera fångas rånarna som flyr. Golvet har fläckats av innehållet i de krossade glasburkarna. Foto: Polisen

Till slut tvingas de tre rånarna fly och får endast med sig två limpor cigaretter.

Polisen kunde senare gripa en 19-åring efter att man hittat bland annat masken rånaren hade på sig på en hatthylla i hans lägenhet. Även vapnen som rånarna använde hittades i lägenheten.

19-åring åtalas

I butiken hittades fotspår i paprikasåsen som spillts ut över golvet. Polisen har undersökt fotspåren men dessa har inte kunnat matchas mot den misstänktes skor.

Nu åtalas 19-åringen bland annat för rån i Växjö tingsrätt. Huvudförhandlingen mot mannen hålls på fredagen. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.