Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia intervjuas i klippet ovan. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Kunglig prisutdelning på trädgårdsutställning

Uppdaterad
Publicerad

Efter en dryg månads trädgårdsutställning på Solliden, där balkonger med hemesterteman visats upp, var det på lördagen kunglig prisutdelning på Öland.

I riktigt pressande värme stod utställarna intill de balkonger de skapade tidigare i somras. Sedan invigningen i juni har många besökare traskat runt i Sollidens park. Kanske har de fått inspiration, funnit sin favoritbalkong och lagt sin röst på den.

– Man kan ta med sig idéer från sådana här anläggningar och bli inspirerad, säger kung Carl XVI Gustaf som delade ut de olika priserna.

Hur skulle en balkong se ut om det var kungen som inredde den?

– Oj, det var svårt att svara på. Det har jag aldrig funderat på, framför allt skulle det nog ta väldigt lång tid att komma på hur den skulle se ut, säger han.

Tre pristagare fick under lördagen ta emot ett pris ur kungens hand. De olika priskategorierna var Sollidens pris, besökarnas pris och digitala priset.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.