Ett flerbostadshus i Växjö förstördes i en brand natten till den 21 januari. Foto: Carl Carlert

Misstänkta för grov mordbrand i Växjö släppta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern är sedan i torsdags misstänkt för grov mordbrand efter storbranden på Annavägen i Växjö. Sent på onsdagskvällen anhölls en kvinna i 25-årsåldern misstänkt för medhjälp till grov mordbrand. De båda släpptes under fredagen men misstankarna kvarstår.

Polisen beskriver gripandet som ett genombrott i utredningen.

– Vi har ringat in henne med hjälp av teknisk bevisning som finns runt branden, säger Robert Loeffel, vid polisen i region syd.

Vilken relation de båda anhållna har till varandra vill Robert Loeffel  inte uppge.

”Ännu en anhållen”

Förhör hölls med de misstänkta under torsdagen och polisen arbetar för att ringa in fler misstänkta.

– Det är inte uteslutet att det kan finnas fler personer som kan vara inblandade i detta, sa Robert Loeffel till SVT under torsdagen.

På fredagen anhölls ännu en man en 30-årsåldern som också misstänks för grov mordbrand i ärendet samtidigt som mannen i 50-årsåldern och kvinnan i 25-årsåldern försattes på fri fot. Misstankarna mot de båda kvarstår dock fortfarande.

”Totalförstört”

Det var en natt i slutet av januari som en brand totalförstörde ett lägenhetshotell på Annavägen i Växjö. 23 boende fick evakueras, men ingen skadades allvarligt i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.