Kvinna död efter arbetsplatsolycka i Vimmerby

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 55-årsåldern har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Vimmerby där hon blivit påkörd av ett arbetsfordon.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till ett industritomt i Vimmerby strax innan klockan 11 på torsdagen. Där hade en kvinna blivit påkörd av någon typ av arbetsfordon och skadats. Olyckan ska ha skett utomhus.

Efter klockan 14 kunde polisen meddela att kvinnan avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Det är oklart vilken typ av fordon eller maskin som körde på kvinnan. Polisen vill heller inte svara på om det var någon annan person som framförde fordonet när det körde på kvinnan, i nuläget är dock ingen person misstänkt för brott.

Polis utreder

– Vi har hållit vittnesförhör och har haft tekniker på plats som säkrat spår och andra uppgifter som är av vikt, säger Evelina Olsson, presstalesperson på Polisen region syd.

Händelsen rubriceras som arbetsplatsolycka och kommer att utredas av polisen.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs att olyckan inträffat inne på ett industriföretag som tillverkar träprodukter. Det stämmer inte och är nu ändrat i texten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.