Foto: TT/SVT/Arkiv

Kvinna misstänks för nya fall av barnvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern sitter häktad för nio fall av våldtäkt mot barn. Nu misstänks hon för sju nya fall.

Kvinnan häktades i mitten av juni misstänkt för nio fall av våldtäkt mot barn och två fall av sexuellt övergrepp mot barn. Brotten ska ha skett på okänd plats i Kalmar kommun.

Den 30-åriga kvinnan är anställd som förskollärare, men om de misstänkta övergreppen ska ha skett på förskolan har åklagaren Linda Caneus tidigare inte velat kommentera.

– Vi vet inte mer än andra, men vi har ändå varit på förskolan och pratat med föräldrar och personal för att försöka hantera reaktioner, har skolchefen i kommunen tidigare sagt.

Nya brott

Kvinnan är nu misstänkt för sju nya fall av grov våldtäkt mot barn och fyra nya fall av sexuellt ofredande. Under torsdagen begärdes hon häktad på sannolika skäl vid Kalmar tingsrätt.

I ärendet är även en man i 35-årsåldern misstänkt, men om han är inblandad även i de nya brotten vill åklagaren inte kommentera.

– Han sitter häktad för andra brott, men om han kommer att åtalas för även de nya brotten vill jag inte kommentera i nuläget, säger Linda Caneus.

”Bestrider ansvar”

Kvinnan har tidigare nekat till brott. 

– Det jag kan säga är att hon bestrider ansvar för brott. Mer än så kan jag inte uttrycka, sade advokat Michael R:sson Boberg till SVT Nyheter Småland den 12 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.