Flickan som blev påkörd av vattenskoter är allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i 16-årsåldern blev under onsdagseftermiddagen påkörd av en vattenskoter strax utanför Loftahammar i Västerviks kommun. Hon har allvarliga skador men hennes tillstånd beskrivs som stabilt.

Flickan, som var vid medvetande när hon togs in till strandkanten, fördes med ambulans till universitetssjukhuset i Linköping. Där opererades hon akut och enligt region Östergötland har hon allvarliga skador.

I nuläget rubricerar polisen händelsen som vårdslöshet i båttrafik och vållande till kroppskada.

– Det är fortfarande mycket som är oklart i vad som faktiskt hänt och hur det har gått till, säger Evelina Olsson på polisens presstjänst.

Flera unga personer inblandade

Polisen meddelade under onsdagskvällen att ett flertal unga personer varit inblandade i olyckan, men att bara en behövt föras med ambulans till sjukhus.

Även att en båt varit inblandad i olyckan, utöver vattenskotern. De är båda tagna i beslag av polisen, som  i nuläget utreder hur olyckan gått till.

I nuläget vill polisen inte lämna någon information kring om någon eller några personer är misstänkta för brott.

– Vi kommer att prata med parterna som varit inblandade och utreda vidare vad som hänt, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar län.

Flickan är inte hemmahörande i Småland. Hon vårdas på universitetssjukhuset i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.