Mannen anses inte kunna försvåra utredningsarbetet. Foto: TT

Kyrkochefen släppt – erkänner sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen släpptes den man som misstänks för sexuellt utnyttjande av barn och grovt barnporrbrott. Enligt mannens advokat har han erkänt vissa av de brott han misstänks för.

Vid halv tio på torsdagsförmiddagen hävdes anhållandet av kyrkochefen som misstänks för både sexuellt utnyttjande av barn och grovt barnpornografibrott.

Åklagare Emma Berge berättar att mannen fortfarande är på sannolika skäl misstänkt för brotten, vilket är den högre misstankegraden, men nu släpps på fri fot för att han inte kan försvåra utredningsarbetet.

Kyrkoanställd misstänkt för barnsexbrott

– Vi har beslagtagit allt material vi behöver och anser inte att mannen kan försvåra utredningsarbetet som nu kommer att fortsätta, säger åklagaren Emma Berge till SVT Nyheter Småland.

Mannens advokat, Thomas Malm säger till Smålandsposten att mannen har erkänt delar av det han misstänks för.

– Det jag kan säga är att han medger ansvar för viss brottslighet. I övrigt kan jag inte gå in i detalj, säger Thomas Malm till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kyrkoanställd misstänkt för barnsexbrott

Mer i ämnet