Det preliminära resultatet för val till stiftsfullmäktige 2021 i Växjö stift visar bland annat att SD får ytterligare ett mandat, trots färre röster än valet 2017. Foto: SVT/TT

Växjö stift: Nästan lika stort valdeltagande som 2017

Publicerad

Exakt 60 060 personer röstade i helgens kyrkoval i Växjö stift, vilket motsvarar 17,63 procent av de röstberättigade. Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) går framåt, medan Centerpartiet (C) är bland de nomineringsgrupper som tappar mest.

Enligt Svenska Kyrkans preliminära resultat för val till stiftsfullmäktige 2021 har 17,63 procent av de röstberättigade röstat. Det är en förändring på – 0,10 procentenheter jämfört med valet 2017.

Öppen Kyrka (ÖKA), Partipolitiskt obundna i Svenska Kyrkan (POSK) och Vänstern i Svenska Kyrkan (ViKS) går framåt medan Centerpartiet (C) tappar mest, från 11 till 8 mandat i stiftsfullmäktige.

Antal röstberättigade är 340 664 och 60 060 röstade i årets kyrkoval.

Röstfördelning:

Källa: Svenska Kyrkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer