Ladugården utanför Braås brann ner till grunden. Foto: Carl Carlert

Ladugård brann ner till grunden utanför Braås

Publicerad

Ladugården var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen Eke, söder om Braås utanför Växjö. Eftersom det fanns gasflaskor i byggnaden fick brandmännen koncentrera insatsen till att rädda intilliggande bostadshus.

– En stor del av byggnaden brann när första enheten anlände så det var bara att inrikta sig på att skydda bostadshuset, säger Jarl Karlsson räddningsledare Värends räddningstjänst.

Explosionsrisk

Det var vid 15-tiden på söndagseftermiddagen som larmet om branden kom. Eftersom byggnaden innehåller gasflaskor fick räddningstjänsten arbeta på säkert avstånd.

– Insatsen blir mer passiv eftersom det ändå inte var möjligt att rädda och vi fick indikationer på att det fanns gasflaskor i byggnaden. Styrkorna har upplevt en explosion så ingen har varit närmare än 30 meter.

Oklar brandorsak

Vad som startat branden är oklart men vare sig någon människa eller något djur ska ha kommit till skada.

– De var ju hemma och ute men vet inte heller vad som startat branden. Det blev ju en totalskada som det brukar bli med gamla ladugårdar på landet men det begränsades till den. Nu har byggnaden brunnit ner och fallit samman så nu minskar risken för spridning, säger Jarl Karlsson.

Det är ännu oklart om polisen kommer att upprätta någon anmälan för att utreda brandorsaken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer