Lagerbyggnad i lågor utanför Målilla i Hultsfreds kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det brann under natten mot söndagen i en lagerbyggnad med hobbyverksamhet strax utanför Målilla i Hultsfreds kommun. Vid 05.30 konstaterade räddningschef Michael Hesselgård att två tredjedelar av byggnaden går att rädda.

Vid 22.20-tiden på lördagskvällen inkom ett larm om en båtbrand. Båten stod på land vid fasaden till en gammal fabriksbyggnad som numera används som lagerbyggnad med hobbyverksamhet. Runt klockan 01 spred branden sig över till byggnaden.En tredjedel av byggnaden har fått brinna ner.

– Vi har lyckats begränsa branden så att den andra delen av byggnaden går att rädda, säger Michael Hesselgård, räddningschef.

Han tillägger att ingen person kommit till skada. Räddningstjänsten beräknar att de kommer att vara på plats fram till lunch för att bevaka så att branden inte blossar upp igen. Men själva branden ska nu vara släckt.

– Trots omständigheterna är vi nöjda med insatsen, avslutar räddningschefen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer