Växjö vägrar att förlora hemma mot Skellefteå. Foto: TT

Lakers ska betala tillbaka över 800 000 kronor – efter bidragsmissen

Uppdaterad
Publicerad

811 886 kronor – så mycket måste Växjö Lakers betala tillbaka av permitteringsstödet. Dels för att klubben sökt mer bidrag än vad de använt, men också för att de har ansökt om bidrag för spelare som inte varit anställda.

Växjö Lakers blir återbetalningsskyldiga efter att klubben själva meddelat tillväxtverket att de inte använt bidrag i form av permitteringsstöd som klubben sökt under 2020.

Totalt har klubben fått 6 228 044 kronor utbetalt, men enligt tillväxtverkets nya bedömning får klubben bara behålla 5 416 158 kronor.

Spelarna var inte anställda

Lakers anmälde själva att de skulle betala tillbaka 121 326 kronor som de inte använt. Men den största delen av återbetalningen handlar om uppgifter som klubben inte skrivit något om.

Enligt tillväxtverket har klubben ansökt om bidrag för både anställda och spelare som vid tillfället inte varit anställda av klubben. Totalt avslås stödet för tolv personer och 690 560 kronor måste betalas tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.