Foto: Mikael Fritzon TT

Lakerslegendaren förlänger sitt kontrakt

Publicerad

Han har spelat elva säsonger och 533 grundspelsmatcher med Växjö. Under tisdagen skrev Erik Josefsson ett nytt kontrakt på ytterligare två år med klubben.

– Att få försätta spela ishockey på absolut högsta nivå i Sverige var min ambition och när tillfället kom att förlänga mitt kontrakt med Växjö Lakers var detta en självklarhet, klubben som har blivit mitt andra hem, säger Erik Josefsson på klubbens hemsida. 

Josefsson har representerat Växjö Lakers sedan 2008. På meritlistan finns bland annat ett avancemang till Sveriges högsta hockeyligan och två SM-guld.

– Erik har varit en del av varenda centimeter på den resa vi har gjort som hockeylag. Vi vet att vi alltid får en ovärderlig stabilitet från ”Josen” både på och utanför isen, säger Henrik Evertsson som är sportchef i Växjö Lakers.

Kontraktet är alltså skrivit på två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.