Foto: SVT Design

Långt fängelsestraff för man som filmade och våldtog ex-frun

Uppdaterad
Publicerad

En man på Öland drogade sin exfru. När hon var medvetslös filmade han våldtäkterna. Nu har han dömts till fängelse i åtta år.

Kvinnan har under några år tid drabbats av oförklarig minnesförlust vid flera tillfällen och även sökt vård för sina besvär. Vänner och kollegor har påträffat henne när hon varit vinglig, uppgett att hon haft dubbelseende och hon har uppgett att hon känt en metallisk smak i munnen när hon ätit kvarg och därefter drabbats av minnesförlust.

Det visar sig senare att mannen som är i 45-årsåldern, har drogat kvinnan genom att blanda i sömnmedel i hennes kvarg. När hon sedan inte varit vid medvetande har han våldtagit henne.

Såg röd lampa i ventilen

Mannen hade även placerat en videokamera bakom ett ventilationsgaller i kvinnans lägenhet, den har filmat och tagit upp ljud. Kvinnan upptäckte kameran när hon av en slump såg en röd lampa i ventilen och hon slog larm till polisen.

Mannen på Öland döms till fängelse i 8 år för ofredande, kränkande fotografering, flera fall av grov våldtäkt, grovt sexuellt tvång och ringa dopningsbrott. Mannen nekar till delar av anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.