Den dömda inbrottsligan jobbade i sockiplast för att inte lämna några spår Foto: TT

Länsade hus iförda sockiplast – döms till långa fängelsestraff

Publicerad

Tre personer som ingick i en inbrottsliga från Litauen döms nu till fängelse och utvisning. Utredningen har visat att ligan hade ett system med olika skor och sockiplast för att lura polisen.

Ligan avslöjades på juldagen då polisen grep två av dem på två olika adresser i Växjö. Den tredje greps i början av februari i Örebro.

Alla tre fälls för åtta olika bostadsinbrott till tre års fängelse och ska sedan utvisas ur landet med förbud att återvända de närmaste tio åren, det skriver Smålandsposten. Under sin tid i landet har ligan haft en tillfällig bostad på en campingplats i Jönköping.

Sockiplast för att inte lämna spår

I utredningen har framkommit att ligan haft ett annorlunda system för att förvilla polisen. De har jobbat med täta skobyten för att lämna olika spår vid brottsplatserna.

En av de misstänkta bar dessutom sockiplast i skorna när han greps, och polisens teori är att tjuvarna under inbrotten har tagit av sig skorna och gått runt i sockiplast för att inte lämna några spår överhuvudtaget.

Alla de tre dömda männen döms mot sitt nekande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer