Foto: Ng Han Guan/TT

Länsmusiken i Kalmar län drar på sommarturné

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren kan alla musikälskare glädjas lite extra. Länsmusiken i Kalmar län satsar på en musikalisk turné runt om i alla kommuner i länet.

– Vi ser fram emot att få träffa vår publik efter många månader med digitala sändningar, säger orkesterchefen Zéphyrin Rey-Bellet.

Förra sommaren hade Kalmarsund festival premiär genom streamade konserter. Ett samarbete mellan Länsmusiken i Kalmar län och Öland Chamber Players. Årets program som är en uppföljning, är riktat till alla åldrar och når publik i hela länet, enligt ett pressmeddelande från länsmusiken i Kalmar.

Möta sin publik fysiskt

Tack vare lättade restriktioner och samarbeten med andra aktörer har ett omfattande program med fler än 20 konserter skapats på kort tid.

Publiken kan välja mellan familjekonserter, utomhuskonserter samt också soloframträdanden och klassiska konserter inomhus. Nästan alla har fri entré.

Fyra årstider

Festivalen inleds söndag den 11 juli och pågår till och med den 6 augusti i hela Kalmar län. Som avslutning framför Camerata Nordica, tillsammans med solisten Colin Scobie, Vivaldis fyra årstider utomhus på Gränsö, i Oskarshamn och på Borgholms slott.

– Med festivalen hoppas vi kunna erbjuda alla i regionen återkommande musikupplevelser som förhoppningsvis kan utvecklas tillsammans med festivalen. Trots att pandemin inte är över och att vi fortfarande har restriktioner ser vi fram emot att få träffa vår publik efter många månader, säger Zéphyrin Rey-Bellet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer