Sebastian Hellvin, lärarstudent Foto: Hanna Nilsson

Lärarstudenter missnöjda med sin utbildning

Publicerad

Många studenter på lärarprogrammet vid Linnéuniversitet i Kalmar är missnöjda med sin utbildning. Det handlar bland annat om för lite lärarledd undervisning och bristfällig information.

– Universitetet skulle behöva jobba på hur man ger information till oss studenter och även bli bättre på framförhållning. Studenter som börjat läsa sin utbildning här borde inte behöva åka till Växjö på föreläsning, säger Sebastian Hellvin, lärarstudent.

Lärarstudenter som P4 Kalmar pratat med säger att de är så missnöjda med sin utbildning att de funderar på att byta till ett annat universitet.

Även Linnéstudenterna är kritiska till att det brister i informationen.

– Från universitetshåll måste man se till att studenterna får all information de behöver för att klara sin utbildning. Att informationen fungerar är också viktigt för universitetets rykte som riskerar att skadas om det kommer fram att det finns utbildningar som inte håller måttet, säger Cristoffer Fylkehed, utbildningssamordnare.

Ansvariga på universitetet säger att man tar till sig kritiken och att det uppenbarligen finns saker som de behöver jobba med.

– Det pågår arbete med att stärka kvaliteten på utbildningen men vi har uppenbarligen mer att jobba på när det kommer till hur vi kommunicerar vårt arbete ut till studenterna, säger Brita Cederblad, dekan för lärarutbildningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer