Foto: TT

Misstänkt drunkning i å – räddningsinsats avblåst

Uppdaterad
Publicerad

En person ska enligt ett samtal till 112 ha fallit i Bolmån vid ett vattenverk utanför Ljungby. Efter en timmes sökpådrag har inte räddningstjänsten lyckats hitta någon.

Larmet inkom 07.33 till SOS om ett drunkningstillbud vid vattenverket mellan Skeen och Annerstad i Ljungby kommun. Polis, ambulans och räddningstjänst begav sig till platsen.

Enligt larmet skull en person befinna sig i vattnet och en kompis ha ropat från vattenverket. Men när polisen kom till platsen hittade de inte uppringaren.

– Det är lite märkligt. Men till slut fick vi tag på uppringarna, två tonåringar, som säger att de hört rop efter hjälp i riktning mot ån, säger Hild.

En timmes sökpådrag

Räddningstjänsten har sökt med båt i Bolmån. Det en timme långa sökpådraget resulterade inte i något fynd.

– Vi har sökt av kanterna vid Bolmån och inte lyckats hitta någonting. I samråd med polisen har vi beslutat att blåsa av larmet, säger Öjvind Solberg, insatsledare räddningstjänsten.

Polisen har i nuläget inte upprättat en anmälan om falsklarm.

– Det är svårt med anmälningar i situationer som dessa, säger Hild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.