Inga spår tyder på att det senaste larmet om skottlossning i Kalmar var skarpt säger polisens Patric Fors.

Larm om ny skottlossning i Kalmar – men polisen hittade inga spår

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdagen kom larm om skottlossning i stadsdelen Berga i Kalmar. Polisen ryckte ut, men hittade inga spår som tyder på att det var ett skarpt larm.

Vid tretiden på natten till tisdagen ringde någon in larm om smällar som misstänktes vara skottlossning i stadsdelen Berga i Kalmar. Polisen ryckte ut och har under natten undersökt området, men inga spår som tyder på skottlossning har hittats.

– Det finns inget som bekräftar skottlossning, inga skadade, inga patroner eller skotthål, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen i syd till SVT Småland.

”Folk är på tårna”

Vad som skulle kunna ha orsakat de anmälda smällarna är oklart. Det pågår just nu en militärövning i området kring Kalmar, men de har inte anmält att de skulle skjuta under natten enligt Patric Fors.

En annan teori är att det skulle kunna röra sig om smällare.

– Det händer ofta när det varit skottlossning att folk ringer in om nya smällar. Folk är ju på tårna just nu. Dessutom utnyttjas den spänningen av personer med smällare som tycker det är roligt att se blåljusen, det har vi sett i samband med skjutningar i Malmö, säger Patric Fors.

De senaste månaderna har det varit flera skarpa skottlossningar i Kalmar. Tre personer har skjutits ihjäl, den senaste under natten till måndagen.

KLIPP: Efter dödsskjutningen i Kalmar – nu får polisen förstärkning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens arbetshypotes är att dödskjutningen i Funkabo är en del av en pågående konflikt mellan kriminella i Norrliden. Nu får polisen i Kalmar mer resurser för att bland annat genomföra kontroller, berättar kommunpolis Niko Kalcidis. Foto: Carl Carlert & Kaisa Lappalainen/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet