Polisinsats på gymnasieskola i Växjö – 15-åring intagen på förhör

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal polispatruller sökte under fredagen igenom gymnasieskolan Teknikum i Växjö. Skolan larmade själva om en hotfull person i skolans lokaler. Under kvällen har en 15-åring tagits in till förhör.

Under kvällen har en 15-årig pojke tagits in för förhör. Pojken är i nuläget misstänkt för olaga hot och brott mot knivlagen. Polispådraget vid Teknikum i Växjö var massivt under fredagen efter larm om att en maskerad och hotfull person rörde sig på skolområdet.

– Det stämmer att vi har tagit in en kille som anträffades på skolområdet. Han ska förhöras nu, säger polisens pressinformatör Patric Fors till SVT.

Växjö

Polisen vill fortfarande inte bekräfta att personen bar kniv, men säger att det fanns någon typ av vapen inblandat som går under brottsrubriceringen brott mot knivlagen.

Skolpersonal larmade

Polisen säger att det var skolpersonal som larmade om en hotfull person i skolans lokaler och att flera polispatruller skickats till platsen. När klockan var 13:10 kunde polisen bekräfta händelsen.

Vid 14-tiden avblåstes den akuta insatsen. Ingen ska ha kommit till skada.

Foto: Carl Carlert

Krisberedskap på skolan

Skolan inledde en krisberedskap efter att larmet kom från blåljusmyndigheterna.

– Vi utgår från ett allvarligt larm från blåljusmyndigheterna om pågående dödligt våld på skolan. Men vi har ännu inte fått bekräftat om larmet är falskt eller äkta, säger Marcus Holmqvist som är säkerhetschef på Växjö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet