Man avliden efter frontalkrock på riksväg 30

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil kolliderade på riksväg 30 utanför Bredhult, mellan Växjö och Lammhult på söndagseftermiddagen. En 63-årig man som färdades i personbilen har avlidit. Anhöriga är underrättade, enligt polisen.

– Olyckan kommer att utredas av polisen, på samma sätt som vi gör med alla olyckor där det finns personskador, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Olyckan skedde strax innan halv två på söndagen. Lastbilen med släp och en personbil hade av hittills okänd anledning frontalkrockat på en raksträcka. Två personer fördes till sjukhus med ambulans efter olyckan. Tillståndet för den andra personen är okänt.

Sanering av olycksplatsen pågick under söndagseftermiddagen och kvällen. Trafikverkets prognos är att vägen kan öppna 02.00 natten till måndag.

– Det är fullt med diesel i tankarna så vi måste tömma det innan det rinner ner i marken, säger räddningstjänstens insatsledare Dan Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.