Foto: Carl CarlertVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dubbla lastbilsolyckor – på samma väg

Publicerad

Två separata singelolyckor med lastbil inträffade på väg 126 under onsdagseftermiddagen. Båda olyckor har lett till stora trafikstörningar och vägen har fått stängas av på berörda sträckor.

Larmet om den första olyckan kom vid 16-tiden. En lastbil hade av okänd anledning hamnat i diket på väg 126 utanför Lönashult, söder om Växjö, och släpet hade därefter lagt sig över vägen.

Blockerar trafiken

Föraren var ute ur fordonet när räddningstjänsten kom till platsen och ska ha klarat sig oskadd. Däremot innebär olyckan stora trafikstörningar för de som ska färdas på sträckan, då den blockerar hela vägbanan.

Ny lastbilsolycka två mil bort

Två timmar efter den första olyckan inträffade ytterligare en singelolycka med lastbil, som även den blockerar trafiken i båda riktningar.

Två timmar efter den första olyckan, vid 18 tiden kom larmet om ytterligare en lastbil som lagt sig över vägen. Olyckan har inträffat mellan Ryd och Fridafors i Tingsryds kommun, drygt två mil söder om den första och alltså på samma väg.

Inte heller här skadades föraren, men lastbilen, som är 24 meter lång och ligger tvärs över vägen, stoppar trafiken i båda riktningar.

Omfattande bärgningsarbete

– Troligtvis måste släpvagnen behöva tömmas innan det kan bärgas, så det handlar om ett omfattande bärgningsarbete. Jag misstänker att de har arbete hela natten, säger Tony Klemets, insatsledare på räddningstjänsten i Östra Kronoberg.

Delar av hans manskap var uppe och jobbade vid den första lastbilsolyckan vid Lönashult när larmet kom om den andra, nästintill identiska olyckan.

”Trodde det blivit knas”

– När detta larmet kom trodde jag det blivit knas och att någon rapporterat samma olycka igen, men så var det inte, säger han.

Trafikverkets prognos vid 20.30 på onsdagskvällen är att vägen förbi den första olyckan kommer att kunna öppna igen vid midnatt. Vägsträckan förbi den andra olyckan, i höjd med Fridafors, beräknas vara fullt framkomlig först tidigt på torsdagsmorgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer