Två lastbilsolyckor på E4an

Uppdaterad
Publicerad

Ett lastbilssläp tankat med diesel åkte i diket på E4an utanför Ljungby igårkväll. Under torsdagsmorgonen fattade en lastbild eld lite längre söderut, vid Strömsnäsbruk. Trafiken påverkas av båda händelserna under en stor del av dagen.

 Den första lastbilslyckan inträffade vid 22-tiden på onsdagskvällen på E4an, vid trafikplats Ljungby södra i norrgående riktning.

– Det var en dieseltank som började läcka när den skulle bärgas. Vi har pumpat upp 150 liter diesel, säger räddningsledaren Mikael Andersson.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid midnatt.

– Vi har tömt diket och grävt bort all diesel. Men det var ingen vattentäkt som tur var, säger Mikael Andersson.

Trafikverket meddelar på sin hemsida att E4an i norrgående riktning kommer vara avstängd på platsen fram till eftermiddagen. Saneringsarbetet fortsätter och trafiken leds om.

Ingen person ska ha kommit till skada och det finns ingen misstanke om brott.

Lastbil i brand på torsdagsmorgonen

På torsdagsmorgonen vid 7-tiden fattade ett lastbilssläp eld strax utanför Strömsnäsbruk på E4an. Släpet var lastat med bark.

– Lastbilschauffören trodde det var bromsarna som slagit gnistor, säger insatsledaren Niklas Henningsson.

Händelsen ska ha inträffat i södergående riktning på avfart 76. Räddningstjänsten var på plats efter drygt åtta minuter och branden kunde släckas.

– En bärgare är på plats nu men det är begränsad framkomlighet, säger Niklas Henningsson.

Trafiken öppnades senare under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer