Tingsryds kommun ska satsa på lekplatserna på förskolor och skolor Foto: SVT/Gorm Kallestad/TT

Extrapengar i Tingsryd ska ge fräschare lekplatser

Publicerad

Statliga tillskott under pandemin gör att Tingsryds kommun avslutar 2020 med oväntat stark ekonomi. Det handlar om ett överskott på totalt 47 miljoner kronor, vilket är 30 miljoner mer än de trodde i början av året. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att en del av överskottet i 2020-års budget ska gå till att rusta upp lekplatser.

En undersökning som gjordes förra året där medborgarna fick svara på frågor visade att invånarna i kommunen tycker att lekplatserna var slitna och behövde renoveras.

Glädje för både barn och personal

– Det känns väldigt bra att lekplatserna på våra skolor ska renoveras. Det är en efterlängtad åtgärd som kommer att göra mycket för personal och barn, säger bildningschefen Patrik Grimmesjö i ett pressmeddelande.

Arbetet med lekplatserna kommer att påbörjas under hösten och utbildningsförvaltningen kommer att vara med och bestämma hur de ska se ut och vad som ska göras.

– Det är viktigt att skolans medarbetare får vara med och påverka, säger Anette Wiedenmark, ordförande i bildningsnämnden.

Prioritering ska göras

En inventering av lekplatserna har gjorts och utifrån den bestäms vilka lekplatser som ska prioriteras först.

Väckelsångskolan och Örmoskolan i Konga är två av skolorna som behöver ny utrustning på sina lekplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.