• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lenhovdas IF saknar ideella krafter – kris inför säsongsstarten Foto: SVT

Lenhovda IF saknar ideella krafter – kris inför säsongsstarten

Publicerad

Fotbollssektionen i Lenhovda IF är en av de föreningar som behöver locka till sig mer folk som kan jobba ideellt. Inför säsongspremiären i fotboll behöver föreningen hjälp med att till exempel klippa fotbollsplanen, annars finns risken att det inte blir något spel i Lenhovda.

Klubben har på sin hemsida gått ut och skrivit att läget är akut och att de behöver mer folk som kan jobba ideellt.

– Vi har några killar som ställer upp men vi riskerar att köra slut på deras engagemang och krafter om vi får inte fler som hjälper till, säger Emil Bodén som är ordförande i Lenhovda IF:s fotbollssektion.

– Alla timmar är välkomna. Om man har tid att hjälpa till två gånger i sommar eller flera timmar i veckan, alla timmar är välkomna, säger han.

Klubben ska nu ha krismöte för att försöka hitta en lösning.

– Jag har förståelse för att folk är upptagna och kanske är rädda för att det ska bli för mycket jobb. Men jag vill trycka på att föreningslivet är fantastiskt och det är kul att göra saker tillsammans. Det är också kul att ungarna får en vettig fritidssysselsättning, säger Emil Bodén.

 Att få folk att ställa upp och jobba ideellt i idrottsföreningar är svårt. Enligt Smålandsidrotten är frågor kring just det här några av de vanligaset som får.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer