Foto: SVT/Arkiv

Linnéuniversitetet öppnar upp för traditionell undervisning

Uppdaterad
Publicerad
Regeringen har lättat på restriktionerna för undervisningen på landets universitet och högskolor. Men trots det kommer höstterminen bli långt ifrån normal på Linnéuniversitet.

I mitten på mars kom regeringen med beskedet att alla universitet bör bedriva undervisningen på distans framöver.

– Vi har jättemycket distansutbildningar på universitetet så det borde inte vara så svårt att göra det digitalt i stället, sade Lotten Svensson som läser till civilekonom på Linnéuniversitetet i Växjö.

Men den 29 maj meddelade regeringen att universitet och högskolor nu kan förbereda sig för att övergå till mer av traditionell undervisning till hösten. För Linnéuniversitetet innebär det nya beskedet bland annat att man måste se över var studenterna sitter och hur de samlas när höstterminen drar igång. Bland annat ser man över indelning i mindre grupper, att lokalerna utanför kontorstid kan användas samt att vissa moment även i fortsättningen genomförs digitalt.

”Vi kommer därför inledningsvis att ha fortsatta begränsningar av undervisning och examination vid campus”, skriver Linnéuniversitets ansvariga på hemsidan.

Studenterna kommer att få info från sina lärare om rutinerna för just deras utbildning.

Så planerar LNU för hösten:

Visa
  1. I första hand tilldelas lokaler för salstentamen och introduktionsaktiviteter inom campusförlagda program med förstaårsstudenter.
  2.  I andra hand tilldelas lokaler för övriga aktiviteter inom campusförlagda program med förstaårsstudenter och kurser som, av tungt vägande skäl, måste genomföras på campus.
  3.  I tredje hand övriga lokalbeställningar.

Fakta: LNU.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet