Fjärde tankstationen för biogas i Kronobergs län Foto: TT

Ljungby får sin första biogasmack

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen inviger Landshövdingen Ingrid Burman den första tankstationen för biogas i Ljungby kommun. Det blir den fjärde tankstationen i Kronobergs län och tre till är på gång.

Tankstationen i Ljungby är den första i länet som finansieras av det statliga investeringsstödet Klimatklivet. Företaget Småländska Bränslen som bygger den nya tankstationen i Ljungby har beviljats tre miljoner kronor i stöd. 

– Om vi ska kunna nå miljömålen är det avgörande att fler Kronobergare har möjlighet att tanka biogas. Biogas är inte bara närproducerat, det är även förnybart vilket gör att länet får bättre miljö, minskad ohälsa samt ökad cirkulär och uthållig landsbygdsutveckling, säger Landshövding Ingrid Burman i ett pressmeddelande.

Ljungby

Tre tankstationer till på gång

Ytterligare tre tankställen i Lessebo, Tingsryd och Växjö kommun har beviljats pengar från Klimatklivet. Vilket innebär att snart kommer det kunna tankas biogas i sex av åtta kommuner i Kronobergs län. 

I Kalmar län finns det tankstationer för biogas i Kalmar, Mörbylånga, Mönsterås, Oskarshamn och Västervik. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet