Man hoppas på bättre skördar i slutet av September Foto: TT

LRF bjöd in till ”Bonnalunch”

Uppdaterad
Publicerad

LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) bjöd under måndagen in till en så kallad ”Bonnalunch” i Ljungby. Tanken bakom lunchen är att olika myndigheter, Ljungby kommun och LRF:s medlemmar sinsemellan skall kunna träffas, prata, dela information och råd om hur de skall hantera konsekvenserna av den senaste tidens torka,

Förutom ett 80-tal av LRF:s medlemmar så var även representanter från bland annat Ljungby kommun, länsstyrelsen, räddningstjänst, försäkringsbolag och Svenskt foder på plats.

– Vi hoppas nu på att kommunen kommer att  strunta i de här avgifterna som vi betalar årligen för deras miljökontroller. Alla bäckar små är ju bra för dom som drabbats, säger Ingmar Nilsson ifrån LRF som hållit i mötet.

”Hutlösa priser på foder”

Nicklas Carlsson är en av lantbrukarna som kommit till mötet, precis som för många andra har han brist på foder och är orolig över att det inte ska räcka till våren.

– Jag vet inte vad kommunen kan hjälpa till med. Pengar är alltid bra, men det är brist på foder och då hjälper det knappt med pengar. Det är hutlösa priser på foder, säger Nicklas Carlsson.

Nicklas Carlsson lantbrukare Foto: SVT

Det man framför allt hoppas på nu framöver ifrån lantbrukarnas sida är mer regn så skördarna blir bra i slutet av september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.